A l’hora de posar-nos a buscar la nostra primera feina, no sempre sabem per on començar.

Aconseguir una primera feina és un gran repte per a molts i moltes joves. Per on començar, de què buscar feina, què posar al currículum,... Has d'organitzar-te, tenir una actitud positiva i prendre cada moment com un aprenentatge.

Aquí et deixem uns consells per a que la recerca de la teva primera feina et sigui més fàcil!

  • Coneix-te a tu mateix/a

Saps què vols fer? Quines feines t'agraden? Per buscar una ocupació, hauries de fer una llista de coses que t'agradi fer.

T'agrada el contacte amb les persones? Treballar amb un ordinador? Els càlculs i els números? T'agrada escriure? Elsjove6 animals? Les persones grans? Els petits? Treballar a l'aire lliure, a la natura? T'agrada organitzar i crear?

Ara fes una llista amb els teus diplomes, ja siguin de l'escola, esportius, de cursos; i afegeix aquelles activitats o coses que se't donen bé (esport, canallla, organitzar, ordinador, parlar en públic,...) i aquelles característiques de la teva personalitat que consideris poden ser positives pel treball.

  • Defineix el teu objectiu professional

Per ajudar-te a definir-lo, et presentem també algunes eines.

Fes el test CLOE que et proposa el Servei d’Ocupació de Catalunya. T’ajudarà a conèixer-te una mica millor i així tenir mésjove3 elements per decidir correctament pel que fa al teu futur laboral. Al final del test se’t facilitarà un informe final amb el teu perfil professional.

Pots fer-lo aquí: Test CLOE

O bé pots fer el Test d’interessos Professionals de Barcelona Activa

Si tot i fer els tests encara no tens clar quin tipus de feina busques o t’agradaria fer, consulta el currículum ocult de Barcelona Activa 

Aquest web interactiu et connecta amb una sèrie de personatges que treballen en diferents camps i t’expliquen com van descobrir la feina que els apassiona.

  • Genera contactes que sumin a la teva recerca de feinajova2

Genera una xarxa de contactes que puguin ajudar-te/facilitar-te informació per a la teva recerca de feina

  • Elabora un bon cv.

Pensa que el teu cv és la teva carta de presentació. Fes-lo atractiu i marca la diferència, de manera que l’empresa vulgui trucar-te per fer-te una entrevista.

Encara no tens experiència, però sí unes competències que et permetran treballar. Però com detectar-les? Et presentem una eina senzilla, que de forma dinàmica i divertida t’ajuda a trobar quines són les teves competències, i t'informa dels resultats obtinguts fent una comparativa amb els trets d'alguns animals:

RoleAdvisor és un portal d'ocupació per a joves graduats. Entra i registra't a la seva pàgina web: Roleadvisor

Et proposem també alguns webs on elaborar el teu c.v.cv

  • Diversifica els teus canals de recerca de feina

Coneix els principals canals de recerca de feina.

Inscriu-te als principals portals de feina (https://treball.calafell.cat/portals-de-recerca-de-feina)

Utilitza les app’s de recerca de feina: Una manera de tenir a mà tot el dia les ofertes que van sortint és descarregar-te app’s de recerca de feina al teu mòbil.

  • Coneix la teva identitat digital.

Revisa quina petjada digital deixes a Internet.identitat

Busca’t pel teu nom a Google i baixa’t l’app Reppler, una eina que monitoritza la teva presència a les diferents xarxes socials i et dona una idea de la teva reputació online.