Què és un pla d’empresa?

Un pla de negoci és una guia, un full de ruta per a la vostra empresa. Descriu els objectius i detalla com voleu assolir aquests objectius.

No ha de ser necessàriament un document llarg i formal. Dependrà del tipus de negoci que creem. Moltes persones emprenedores només necessiten un pla d’empresa per a ús intern. En canvi, per altres, serà un document indispensable i una eina de màrqueting, ja que aportarà el recolzament necessari si cerquen finançament.

Quina extensió ha de tenir?

Normalment, un pla d’empresa és més llarg que una llista d’idees en un tovalló (tot i que, és possible —i convenient!— escriure el nostre model de negoci en 1 pàgina, com el model Canvas).

L’estructura del pla d’empresa es composa de múltiples parts que han de convertir-se en un tot homogeni. És fonamental que sigui atractiu, clar i resumeixi a la perfecció cada part. Recomanem que tingui una extensió de 15 a 25 pàgines aproximadament, així com incloure gràfics, taules o imatges que permeti visualitzar millor les dades.

Quin és el contingut?

Un pla d’empresa inclourà els següents elements:

  • Resum executiu
  • Visió general de l'empresa
  • Estratègia comercial i de màrqueting
  • Pla de producció o de prestació de serveis
  • Organització i persones
  • Aspectes legals i fiscalitat
  • Anàlisi econòmica i financera

El pla d’empresa no és estàtic, cal revisar-lo periòdicament, així avaluareu regularment la vostra salut empresarial.

En síntesi: el pla d’empresa és només un pla sobre com funcionarà el vostre negoci i com aconseguireu els objectius que us heu fixat. Prendre’s seriosament la planificació és fonamental per al vostre èxit!

Pàgines web que us guiaran:

Xarxa Emprèn

Crea tu empresa

Canal Empresa

Recordeu que des de VilarencZenit us assessorem a la creació del vostre Pla d'empresa, ens podeu enviar un mail Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o contactar al telèfon 977 69 90 09 ext. 679