caenes

Regidoria de Treball Sempre al servei de les persones

Contactar

Adreça:
Calafell
Tarragona
43820
Telèfon:
977 699 009 ext. 2679

Mostra el formulari de contacte

Enviar un correu electrònic
(opcional)

Política de Qualitat

La regidoria de Treball de l’Ajuntament de Calafell ha definit la qualitat com a part fonamental de la seva política i de la seva estratègia i ha adoptat els sistemes de gestió basats en la qualitat com a models de referència per la gestió dels serveis que ofereix.

Els referents fonamentals són la normativa vigent aplicable i el sistema de gestió de la basat qualitat en la Norma UNE-EN ISO 9001:2015

Concretament, la regidoria de Treball de l’Ajuntament de Calafell ha adoptat la qualitat com una filosofia d’actuació que s’identifica amb els següents objectius:

  1. Treballar per assolir la màxima satisfacció en les expectatives laborals de les persones usuàries, millorant les seves condicions, seguint criteris d'eficàcia i eficiència en la gestió de la incorporació i manteniment d'aquestes en el món laboral.
  2. Formar, a més a més dels continguts propis de l’especialitat dels cursos, en competències i habilitats que permetin als alumnes accedir al mercat laboral amb garanties d’èxit i alhora proporcionar les eines necessàries per tal que puguin generar idees innovadores i creatives per crear algun projecte empresarial per desenvolupar al municipi.
  3. El treball ben fet i la millora contínua de les nostres activitats, dels serveis que donem i dels processos de treball
  4. L’aportació de valor als alumnes, al personal de la regidoria de Treball i als grups d’interès, escoltant la seva veu i procurant satisfer les seves expectatives.
  5. L’alineament dels nostres processos i projectes amb la missió institucional, la seva visió i les seves estratègies, procurant actuar conforme a les conductes que es recullen en la formulació dels valors.
  6. La gestió dels processos orientada a la millora contínua mitjançant la planificació, el desenvolupament i la revisió.
  7. La millora dels resultats definint els indicadors i els objectius i avaluant el nivell d’assoliment d’aquests.
  8. El constant coneixement del requisists dels nostres clients (alumnes, empreses, Afministració) i les nostres parts interessades
  9. El compliment de les normatives vigents en cada moment

Llegeix més...