1. Fixa’t objectius i recorda’ls cada dia. Posar en marxa un negoci pot semblar una cursa d’ obstacles. Una forta motivació i una gran confiança en tu i en el projecte t’ajudaran a superar les proves que trobaràs pel camí.

  2. emprendre gestio tempsSigues realista. Sovint a l’hora d’emprendre ens deixem endur per un optimisme exagerat, guiat per la nostra il·lusió i intuïció, i donem per descomptada la viabilitat del nostre projecte. No sempre una bona idea o una idea diferent comporta un negoci viable.

  3. Tingues clar què vols vendre. Resol un problema real que crea valor real. Centra’t en el problema. Ofereix una solució creant valor i obtindràs beneficis.

  4. Aprèn el màxim possible sobre el sector en el que operes. Entendre veritablement el teu sector és clau per tenir èxit

  5. Estudia bé el teu públic objectiu. Cal que segmentis el mercat i analitzis bé a quin públic vols vendre el teu servei o producte. Fes aquesta anàlisi també des del punt de vista de la clientela a la qual t’ adreces.

  6. No confiïs ni esperis que la clientela vingui a tu. Cal esforçar-se en atraure-la. Fes accions destinades a donar a conèixer el negoci i no subestimis aquesta despesa.

  7. Les vendes són crucials per a un negoci. Però atenció, no infravaloris la importància de planificar i dedicar temps als aspectes operatius i organitzatius! Tingues un mètode. Ves pas a pas per desenvolupar el teu negoci de forma pragmàtica.

  8. Tens talent, però mai seràs omniscient. Escolta els teus clients, socis i col·laboradors. Et poden orientar sobre com desenvolupar el negoci.

  9. Assegura’t que et pagues un sou encara que sigui petit al principi. La teva feina i les hores de dedicació a l’empresa no et posaran menjar a la taula.

  10. Gasta diners amb prudència. És fàcil gastar massa en coses ximpleries i esgotar el capital massa aviat. Controla les despeses del teu negoci. Sobretot, a l’inici, limita les despeses fixes.

  11. No donis per suposat que obtindràs finançament. Els ajusts públics tampoc són la solució. No ets centri només en les inversions. La gestió de la tresoreria és clau.

    emprendre foto3
  12. Crea un equip que comparteixi la teva visió. Tria col·laboradors amb habilitats variades i complementàries.

  13. Projecta una imatge positiva de la teva empresa. Utilitza els recursos disponibles. Xarxes socials, concursos d’emprenedoria, premsa, ràdio... Tot és bo per promocionar la teva marca.

  14. L’emprenedoria no és mai un riu llarg i tranquil. Estigues preparats per prendre opcions arriscades, però potencialment guanyadores.

  15. No deixis mai d’aprendre. Posar en marxa negoci propi és un procés constant de creixement i aprenentatge. Hi ha molts recursos d’aprenentatge gratuïts o de baix cost!

  16. Aprèn de l’error. Quan aprens dels teus errors, t’apropes més a l'èxit.

  17. L’emprenedoria és un estil de vida. Gestionar un negoci requereix molt de temps i les jornades fixes han acabat Cal que entrenis les habilitats de gestió del temps o acabaràs sent poc productiu! Fes exercici regularment, menja saludablement i troba temps per relaxar-te i dedicar als teus éssers estimats.

  18. No tinguis por de demanar consell a persones del teu entorn. Hi ha un munt de recursos per a treballar en xarxa, compartir informació i rebre assessorament.

  19. No et queixis dels problemes. Troba solucions i alternatives més que queixar-te dels problemes.

  20. Mai et rendeixis. Creu en el projecte. Persevera. Avui és dur, demà pot ser pitjor, però al final sortirà el sol.